POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111
brodsko-posavska uprava > Vijesti > Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju

Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju

Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju
23. rujan 2015. -

Foto: PU brodsko-posavska

U organizaciji Policijske uprave brodsko-posavske, a uz potporu Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova u srijedu, 23. rujna, od 10 do 14.30 sati, u Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ u Sibinju, održan je „Sajam sigurnosti i prevencije“, kojemu su prisustvovali i delegacije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Njemačke i Republike Srbije.

Partneri u provedbi su Policijska uprava osječko-baranjska, Brodsko-posavska županija, Općina Sibinj, odgojno obrazovne ustanove, institucije, organizacije i udruge s područja Brodsko-posavske i Osječko baranjske županije te javne osobe koje promiču kulturu društveno odgovornog ponašanja.

Ove aktivnosti usmjerene su na prevenciju svih oblika neprihvatljivog ponašanja među mladima, a kao gosti na Sajmu sigurnosti i prevencije bili su i učenici Osnovne škole „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda. 

Sajam sigurnosti i prevencije riječima dobrodošlice kao domaćin otvorila je, ravnateljica Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja, Mirela Mršić-Pavičić, a uz njen pozdravni govor pridružio se i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak koji se također uz pozdravni govor obratio prisutnima.

U sklopu svečanog otvorenja prisutni su mogli uživati u nastupu Kulturno umjetničkog društva-Tomislav iz Sibinja i sekcije učenika Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja.

Nakon uvodnog dijela predstavljen je Program Sajma sigurnosti i prevencije, kojeg su prisutni mogli pratiti kroz razne prezentacije unutar prostora i ispred škole u Sibinju. 

Programski sadržaj započeo je oko 11 sati s projekcijom namjensko-edukativnog filma „Živim život bez nasilja“ kojoj su sudjelovalo učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole.

Digitalnu učionicu „Web detektivi“ prezentirao je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek i Policijska uprava osiječko-baranjska koji su učenike petih i šestih razreda educirali kako se zaštititi od sumnjivog sadržaja na internetu. 

MAK teatar izveo je predstavu „Prvi koraci u prometu“ na kojoj su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda.

U športskoj dvorani škole učenici i učenice su odigrale prijateljske utakmice u nogometu (dječaci) i rukometu (Djevojčice).

Na prostoru ispred škole mogli su se vidjeti:

Mobilni poligon „Sigurno u prometu“ -„JUMICAR“ u suradnji s PU brodsko-posavskom.

Pult „Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari: zaviri u mobilni preventivni centar policije i pronađi – prezentacija rada forenzike i kriminalističke tehnike – Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u suradnji s PU međimurskom i PU brodsko-posavskom. 

Mobilni poligon „Prometujemo sigurno“ – HAK Slavonski Brod i prometna policija PU brodsko-posavske.

Prezentacija „Poštujte naše znakove“ – Postaja prometne policije Slavonski Brod prezentirala razne uređaje; za nadzor brzine kretanja vozila, za ispitivanje prisutnosti alkohola u organizmu, „Pijane naočale“, simulator vožnje motociklom i drugo.

Biciklistička policijska ophodnja, prikaz rada i opreme biciklističke policijske ophodnje – Policijska postaja Slavonski Brod.

Pult „Manje oružja, manje tragedija, uz demonstraciju rada robota Teodor-a - prezentirala Protueksplozijska služba u suradnji s PU brodsko-posavskom.

Pult „Upoznajmo interventnu jedinicu policije“ – specijalističku opremu prezentirala Interventna jedinica policije PU brodsko-posavske.

Pult „Život na granici", prezentacija rada i opreme granične policije – Služba za granicu PU brodsko-posavske.

Pult „Živi zdravo, budi zdrav“ - Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije

Pult „Humanost na djelu“ - prezentacija rada Gradskog društva crvenog križa Slavonski Brod 

Pult „Mi smo za vašu zaštitu i spašavanje“, prezentacija rada i opreme – DUZS, Područni ured za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije, Hitna medicinska pomoć Slavonski Brod, KPA „Marsonija“, HGSS.

Pult „Družimo se s vatrogascima“ – Javno vatrogasna postrojba grada Slavonskog Broda i DVD Sibinj i Slobodnica.

Pult predstavljamo Osnovnu školu „Ivan Mažuranić“ Sibinj – učenička zadruga „Zlatno klasje“ – radovi učenika pojedinih školskih sekcija.

Ovim preventivnim aktivnostima Policijska uprava brodsko-posavska zajedno sa svim uključenim partnerima želi djeci i mladima promovirati humanitarni, društveno odgovorni, preventivno edukativni rad kao i kulturu prevencije.
 Vijesti za aktualni mjesec:


24.5.2018.Brzina i alkohol
22.5.2018.Dvojica teško ozlijeđena u prometnim nesrećama
22.5.2018.Otkriven i uhićen počinitelj dva razbojništva
21.5.2018.Najava: Preventivna aktivnost "Prevencija huliganizma"
21.5.2018.Vozači doprinesite sigurnosti u prometu!
21.5.2018.Narušvali javni red i mir
21.5.2018.Mopedista teško ozlijeđen
17.5.2018.Poziv na testiranje
17.5.2018.Teško ozlijeđena suvozačica
17.5.2018.U "tetrapaku" skrivao drogu
17.5.2018.Dragovoljno predao streljivo
16.5.2018.Interventni policajac Krešimir Šimić sudjelovao na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OSRH
16.5.2018.Policija brzo otkrila kradljivca motorne pile
15.5.2018.Teško ozlijeđen 80-godišnji vozač bicikla
15.5.2018.Prodavao marihuanu
14.5.2018.Teško ozlijeđen 84-godišnji vozač motocikla
14.5.2018.Aktivnost policije u prošlom tjednu
14.5.2018.Upravljao automobilom sa 2,28 promila alkohola
11.5.2018.Prijevarom do mobitela
11.5.2018.U alkoholiziranom stanju narušavala javni red i mir


str.: 1 od 3. Ukupno: 49 zapisa.