POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111
brodsko-posavska uprava > Vijesti > Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju

Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju

Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju
23. rujan 2015. -

Foto: PU brodsko-posavska

U organizaciji Policijske uprave brodsko-posavske, a uz potporu Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova u srijedu, 23. rujna, od 10 do 14.30 sati, u Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ u Sibinju, održan je „Sajam sigurnosti i prevencije“, kojemu su prisustvovali i delegacije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Njemačke i Republike Srbije.

Partneri u provedbi su Policijska uprava osječko-baranjska, Brodsko-posavska županija, Općina Sibinj, odgojno obrazovne ustanove, institucije, organizacije i udruge s područja Brodsko-posavske i Osječko baranjske županije te javne osobe koje promiču kulturu društveno odgovornog ponašanja.

Ove aktivnosti usmjerene su na prevenciju svih oblika neprihvatljivog ponašanja među mladima, a kao gosti na Sajmu sigurnosti i prevencije bili su i učenici Osnovne škole „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda. 

Sajam sigurnosti i prevencije riječima dobrodošlice kao domaćin otvorila je, ravnateljica Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja, Mirela Mršić-Pavičić, a uz njen pozdravni govor pridružio se i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak koji se također uz pozdravni govor obratio prisutnima.

U sklopu svečanog otvorenja prisutni su mogli uživati u nastupu Kulturno umjetničkog društva-Tomislav iz Sibinja i sekcije učenika Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja.

Nakon uvodnog dijela predstavljen je Program Sajma sigurnosti i prevencije, kojeg su prisutni mogli pratiti kroz razne prezentacije unutar prostora i ispred škole u Sibinju. 

Programski sadržaj započeo je oko 11 sati s projekcijom namjensko-edukativnog filma „Živim život bez nasilja“ kojoj su sudjelovalo učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole.

Digitalnu učionicu „Web detektivi“ prezentirao je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek i Policijska uprava osiječko-baranjska koji su učenike petih i šestih razreda educirali kako se zaštititi od sumnjivog sadržaja na internetu. 

MAK teatar izveo je predstavu „Prvi koraci u prometu“ na kojoj su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda.

U športskoj dvorani škole učenici i učenice su odigrale prijateljske utakmice u nogometu (dječaci) i rukometu (Djevojčice).

Na prostoru ispred škole mogli su se vidjeti:

Mobilni poligon „Sigurno u prometu“ -„JUMICAR“ u suradnji s PU brodsko-posavskom.

Pult „Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari: zaviri u mobilni preventivni centar policije i pronađi – prezentacija rada forenzike i kriminalističke tehnike – Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u suradnji s PU međimurskom i PU brodsko-posavskom. 

Mobilni poligon „Prometujemo sigurno“ – HAK Slavonski Brod i prometna policija PU brodsko-posavske.

Prezentacija „Poštujte naše znakove“ – Postaja prometne policije Slavonski Brod prezentirala razne uređaje; za nadzor brzine kretanja vozila, za ispitivanje prisutnosti alkohola u organizmu, „Pijane naočale“, simulator vožnje motociklom i drugo.

Biciklistička policijska ophodnja, prikaz rada i opreme biciklističke policijske ophodnje – Policijska postaja Slavonski Brod.

Pult „Manje oružja, manje tragedija, uz demonstraciju rada robota Teodor-a - prezentirala Protueksplozijska služba u suradnji s PU brodsko-posavskom.

Pult „Upoznajmo interventnu jedinicu policije“ – specijalističku opremu prezentirala Interventna jedinica policije PU brodsko-posavske.

Pult „Život na granici", prezentacija rada i opreme granične policije – Služba za granicu PU brodsko-posavske.

Pult „Živi zdravo, budi zdrav“ - Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije

Pult „Humanost na djelu“ - prezentacija rada Gradskog društva crvenog križa Slavonski Brod 

Pult „Mi smo za vašu zaštitu i spašavanje“, prezentacija rada i opreme – DUZS, Područni ured za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije, Hitna medicinska pomoć Slavonski Brod, KPA „Marsonija“, HGSS.

Pult „Družimo se s vatrogascima“ – Javno vatrogasna postrojba grada Slavonskog Broda i DVD Sibinj i Slobodnica.

Pult predstavljamo Osnovnu školu „Ivan Mažuranić“ Sibinj – učenička zadruga „Zlatno klasje“ – radovi učenika pojedinih školskih sekcija.

Ovim preventivnim aktivnostima Policijska uprava brodsko-posavska zajedno sa svim uključenim partnerima želi djeci i mladima promovirati humanitarni, društveno odgovorni, preventivno edukativni rad kao i kulturu prevencije.
 Vijesti za aktualni mjesec:


20.2.2018.Obilježen Dan Općine Sibinj
19.2.2018.Vandali oštetili vrata na školi
19.2.2018.Pojačani policijski nadzori s naglaskom na teže prometne prekršaje
19.2.2018.Pronađena "zolja"
16.2.2018.Policijski službenici održali predavanje na temu "Oblici nasilja - stop nasilju"
16.2.2018.Pojačani policijski nadzor na cestama za vikend
16.2.2018.Kod mladića pronašli 25 g marihuane
15.2.2018.Narušavanje javnog reda i mira
15.2.2018.Teško ozlijeđena putnica iz autobusa
14.2.2018.Pronađena marihuana
14.2.2018.Pijan i bez vozačke dozvole izazvao prometnu nesreću
14.2.2018.Kampanja "Milijarda ustaje!" u Slavonskom Brodu
13.2.2018.Ne ostavljajte otključane automobile
13.2.2018.Dragovoljna predaja oružja
12.2.2018.Ukrao suho meso i ribičke štapove
12.2.2018.Švercao sjemenke indijske konoplje
12.2.2018.Kontinuirani nadzor prometa
12.2.2018.Rekreativno trčanje za Dan 112
8.2.2018.Otkriveni kradljivci drva i novca
7.2.2018.Pijan izazvao prometnu nesreću pa vrijeđao policajce


str.: 1 od 2. Ukupno: 33 zapisa.