POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111
brodsko-posavska uprava > Vijesti > Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju

Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju

Sajam sigurnosti i prevencije u Sibinju
23. rujan 2015. -

Foto: PU brodsko-posavska

U organizaciji Policijske uprave brodsko-posavske, a uz potporu Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova u srijedu, 23. rujna, od 10 do 14.30 sati, u Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ u Sibinju, održan je „Sajam sigurnosti i prevencije“, kojemu su prisustvovali i delegacije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Njemačke i Republike Srbije.

Partneri u provedbi su Policijska uprava osječko-baranjska, Brodsko-posavska županija, Općina Sibinj, odgojno obrazovne ustanove, institucije, organizacije i udruge s područja Brodsko-posavske i Osječko baranjske županije te javne osobe koje promiču kulturu društveno odgovornog ponašanja.

Ove aktivnosti usmjerene su na prevenciju svih oblika neprihvatljivog ponašanja među mladima, a kao gosti na Sajmu sigurnosti i prevencije bili su i učenici Osnovne škole „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda. 

Sajam sigurnosti i prevencije riječima dobrodošlice kao domaćin otvorila je, ravnateljica Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja, Mirela Mršić-Pavičić, a uz njen pozdravni govor pridružio se i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak koji se također uz pozdravni govor obratio prisutnima.

U sklopu svečanog otvorenja prisutni su mogli uživati u nastupu Kulturno umjetničkog društva-Tomislav iz Sibinja i sekcije učenika Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja.

Nakon uvodnog dijela predstavljen je Program Sajma sigurnosti i prevencije, kojeg su prisutni mogli pratiti kroz razne prezentacije unutar prostora i ispred škole u Sibinju. 

Programski sadržaj započeo je oko 11 sati s projekcijom namjensko-edukativnog filma „Živim život bez nasilja“ kojoj su sudjelovalo učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole.

Digitalnu učionicu „Web detektivi“ prezentirao je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek i Policijska uprava osiječko-baranjska koji su učenike petih i šestih razreda educirali kako se zaštititi od sumnjivog sadržaja na internetu. 

MAK teatar izveo je predstavu „Prvi koraci u prometu“ na kojoj su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda.

U športskoj dvorani škole učenici i učenice su odigrale prijateljske utakmice u nogometu (dječaci) i rukometu (Djevojčice).

Na prostoru ispred škole mogli su se vidjeti:

Mobilni poligon „Sigurno u prometu“ -„JUMICAR“ u suradnji s PU brodsko-posavskom.

Pult „Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari: zaviri u mobilni preventivni centar policije i pronađi – prezentacija rada forenzike i kriminalističke tehnike – Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u suradnji s PU međimurskom i PU brodsko-posavskom. 

Mobilni poligon „Prometujemo sigurno“ – HAK Slavonski Brod i prometna policija PU brodsko-posavske.

Prezentacija „Poštujte naše znakove“ – Postaja prometne policije Slavonski Brod prezentirala razne uređaje; za nadzor brzine kretanja vozila, za ispitivanje prisutnosti alkohola u organizmu, „Pijane naočale“, simulator vožnje motociklom i drugo.

Biciklistička policijska ophodnja, prikaz rada i opreme biciklističke policijske ophodnje – Policijska postaja Slavonski Brod.

Pult „Manje oružja, manje tragedija, uz demonstraciju rada robota Teodor-a - prezentirala Protueksplozijska služba u suradnji s PU brodsko-posavskom.

Pult „Upoznajmo interventnu jedinicu policije“ – specijalističku opremu prezentirala Interventna jedinica policije PU brodsko-posavske.

Pult „Život na granici", prezentacija rada i opreme granične policije – Služba za granicu PU brodsko-posavske.

Pult „Živi zdravo, budi zdrav“ - Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije

Pult „Humanost na djelu“ - prezentacija rada Gradskog društva crvenog križa Slavonski Brod 

Pult „Mi smo za vašu zaštitu i spašavanje“, prezentacija rada i opreme – DUZS, Područni ured za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije, Hitna medicinska pomoć Slavonski Brod, KPA „Marsonija“, HGSS.

Pult „Družimo se s vatrogascima“ – Javno vatrogasna postrojba grada Slavonskog Broda i DVD Sibinj i Slobodnica.

Pult predstavljamo Osnovnu školu „Ivan Mažuranić“ Sibinj – učenička zadruga „Zlatno klasje“ – radovi učenika pojedinih školskih sekcija.

Ovim preventivnim aktivnostima Policijska uprava brodsko-posavska zajedno sa svim uključenim partnerima želi djeci i mladima promovirati humanitarni, društveno odgovorni, preventivno edukativni rad kao i kulturu prevencije.
 Vijesti za aktualni mjesec:


14.8.2018.Izgorio kontejner
14.8.2018.Ne koristite mobitel tijekom vožnje!
13.8.2018.Muškarac nestao u rijeci Savi
13.8.2018.Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
11.8.2018.U prometnoj nesreći kod Okučana ozlijeđeno više osoba
10.8.2018.Građani zaštitite se od krađa i prijevara!
10.8.2018.Tragedije se ne događaju uvijek drugima!
10.8.2018.Počinitelj razbojništva vrlo brzo otkriven
8.8.2018.Ne dopustite da se dogodi tragedija vama ili drugima!
8.8.2018.Zaštitite se od računalnih prijevara!
7.8.2018.Uzgajao indijsku konoplju
7.8.2018.Poštivajte prometna pravila!
7.8.2018.Ubrzo uhićen
6.8.2018.Promet - savjeti i upozorenja
6.8.2018.Požar na teretnom vozilu koji prevozi automobile
3.8.2018.Položeni vijenci i zapaljene svijeće
2.8.2018.Ekipa PU brodsko-posavske osvojila 2. mjesto
2.8.2018.Upravljao vozilom s 2.48 promila
2.8.2018.Oštećena dva osobna automobila


str.: 1 od 1. Ukupno: 19 zapisa.