POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111
brodsko-posavska uprava > Policijske postaje > Postaja granične policije Slavonski Brod

Postaja granične policije Slavonski Brod

Postaja granične policije Slavonski Brod

 

Mjesto: Slavonski Brod
 

Adresa: Marina Getaldića 50,

Telefon: 035/211 270 

Faks: 035/211 271

 

Postaja granične policije Slavonski Brod ima područje odgovornosti Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Slavonski Brod - Bosanski Brod, kao i Stalnog graničnog prijelaza za mđunarodni promet putnika i roba u riječnom prometu Slavonski Brod u izgradnji, a poslovi sa ovog graničnog prijelaza rade se izvan graničnog prijelaza na zahtjev stranaka. Policijska postaja obavlja i poslove zaštite državne granice.

Postaja granične policije Slavonski Brod graniči sa Policijskom postajom Slavonski Brod na oba granična prijelaza, a po pitanju zaštite državne granice, na istoku s Postajom granične policije Vrpolje, na zapadu s Postajom granične policije Stara Gradiška, a na sjeveru s Policijskom upravom osječko - baranjskom i Policijskom upravom požeško - slavonskom.

U nadležnosti postaje je i zaštita državne granice, a provodi se na kopnu (službenim vozilima, motociklima, kombinirano i pješice), te rijekom Savom službenim plovilima.

Nakon proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske, područje ove postaje djelovalo je kao sastavni dio Policijske postaje Slavonski Brod, potom kao Postaja za graničnu kontrolu od 2005. godine, a od lipnja 2010. godine kao Postaja granične policije.

Postajom rukovodi načelnik Ivica Đaković.