POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111
brodsko-posavska uprava > Policijske postaje > Postaja granične policije Slavonski Brod

Postaja granične policije Slavonski Brod

Postaja granične policije Slavonski Brod

 

Mjesto: Slavonski Brod
 

Adresa: Marina Getaldića 50,

Telefon: 035/211 270 

Faks: 035/211 271

 

Postaja granične policije Slavonski Brod ima područje odgovornosti Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Slavonski Brod - Bosanski Brod, kao i Stalnog graničnog prijelaza za mđunarodni promet putnika i roba u riječnom prometu Slavonski Brod u izgradnji, a poslovi sa ovog graničnog prijelaza rade se izvan graničnog prijelaza na zahtjev stranaka. Policijska postaja obavlja i poslove zaštite državne granice.

Postaja granične policije Slavonski Brod graniči sa Policijskom postajom Slavonski Brod na oba granična prijelaza, a po pitanju zaštite državne granice, na istoku s Policijskom postajom Vrpolje, a na zapadu s Postajom granične policije Stara Gradiška.

 

Nakon proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske, područje ove postaje djelovalo je kao dio Policijske postaje Slavonski Brod. Kao Postaja za graničnu kontrolu samostalno je  djelovala od 2005. godine, a od lipnja 2010 godine kao Postaja granične policije.

 

Postaja granične policije Slavonski Brod u djelokrugu svojih poslova ima kontrolu prelaska državne granice na graničnim prijelazima.

 
Postajom rukovodi načelnik Ivica Đaković.