POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111

Više o postaji

Policijska postaja Okučani smještena je u zapadnom dijelu PU brodsko-posavske. Sa istočne strane graniči s Policijskom postajom Nova Gradiška, sa zapadne strane graniči s Policijskom postajom Novska koja je u sastavu PU sisačko-moslavačke, sa sjeverne strane graniči s Policijskom postajom Pakrac, koja je u sastavu PU požeško slavonske, te sa južne strane graniči s Postajom granične policije Stara Gradiška.
 

Područje Policijske postaje pokriva područje općina Okučani, Gornji Bogićevci i Dragalić, sa ukupno 25 naseljenih mjesta. Ukupni prostor djelovanja je 266 kvadratnih kilometara.  Na području Policijske postaje Okučani, po popisu stanovništva iz 2001. godine, ima 9 080 stanovnika, sa gustoćom naseljenosti od 34.1 stanovnika na kvadratni kilometar.   

Na području postaje nalaze se tri općinska poglavarstva (Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić), dvije osnovne škole (Okučani i Dragalić), četiri područne škole (Lađevac, Trnava, G. Bogićevci i Smrtić), poslovnice Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb, FINA-e i Hrvatskih pošta u Okučanima, kao i poslovnice Hrvatskih pošta u mjestu Gornji Bogićevci i Dragalić. 

PP Okučani imaju nadležnost nad ukupno 25 kilometara autoceste A-3, 15 kilometara državne ceste D-5, 31.5 kilometara županijskih cesta i 33.2 kilometra lokalnih cesta na svom području, kao i  25 kilometara željezničke pruge Zagreb-Vinkovci.