POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111

Više o postaji

Policijska postaja Slavonski Brod pokriva grad Slavonski Brod i općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Garčin, Gornja Vrba, Klakar, Oriovac, Podcrkavlje i Sibinj.
 

Policijska postaja Slavonski Brod pokriva područje od oko 697.88 kvadratnih kilometara koje se proteže područjem središnjeg dijela Slavonije, a isto je dugo oko 63 kilometra i relativno usko. Najširi dio područja je na potezu od Dubočca na rijeci Savi do sela Brčino na sjeveru, ukupne širine oko 24.5 kilometra. Područje Policijske postaje Slavonski Brod graniči na zapadu s Policijskom postajom Nova Gradiška, na sjeveru s PU požeško-slavonskom, na istoku sa Policijskom postajom Vrpolje i PU osječko – baranjskom, dok je s južne strane državna granica na rijeci Savi u dužini od 67.6 riječna kilometra, odnosno od 334 riječna kilometra kod mjesta Donja Bebrina do 401.6 r/km kod ušća kanala Crnac u rijeku Savu, a to je ujedno i državna granica prema Bosni i Hercegovini. Konfiguracija terena koje pokriva Policijska postaja sastoji se od brdskog dijela, koji zauzima 34.5 posto ukupne površine područja, ravničarskog dijela, koji je najgušće naseljen i zauzima 25.5  posto ukupne površine, zatim nizinskiog dijela koji zauzima oko 40 posto ukupne površine. Na području Policijske postaje Slavonski Brod živi oko 120 tisuća stanovnika, a na području grada Slavonski Brod živi oko 78 tisuća stanovnika.

Na području Policijske postaje Slavonski Brod, nalazi se administrativni centar Županije Brodsko-posavske, kao i Grada Slavonskog Broda, Općinsko i Županijsko državno odvjetništvo, Općinski i Županijski sud, autobusni i željeznički kolodvor, Opća bolnica “Dr. Josip Benčević “, niz bankarskih i novčarskih ustanova, kladionica, veliki broj ugostiteljskih objekata, kao i odgojno-obrazovnih ustanova od dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, te fakulteta.