POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111
brodsko-posavska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Nova Gradiška

Policijska postaja Nova Gradiška

Policijska postaja Nova Gradiška
 
Mjesto: Nova Gradiška
 

Adresa: M.A. Reljkovića 1

Tel.: 035/211 639;  035/211-611

Fax.: 035/211 650

 
 
U Policijskoj postaji Nova Gradiška između ostaloga obavljaju se poslovi temeljne, kriminalističke policije, poslovi u oblasti prometa, te upravni poslovi.
 
Policijska postaja Nova Gradiška mjesno je nadležna na području Grada Nova Gradiška te Općina: Cernik, Rešetari, Vrbje, Davor, Staro Petrovo Selo i Nova Kapela.

Policijska postaja vodi brigu o stanju sigurnosti na  postajnom području, odnosno održava povoljno stanje javnog reda i mira, prevenira i sprječava vršenje kaznenih djela i prekršaja, te obavlja poslove iz domene kriminalističke policije, obavljajući poslove iz svih struktura kriminaliteta.
Isto tako vodi računa o stanju sigurnosti cestovnog prometa u nastojanju da se stanje sigurnosti u prometu podigne na višu razinu. 
 
U policijskoj postaji se obavljaju poslovi iz nadležnosti nezakonitih migracija, a u nadležnosti policijske postaje su i upravni poslovi, kao što su: prijava i odjava prebivališta /boravišta, izdavanje i zamjena osobnih dokumenata (osobna iskaznica, vozačka dozvola, putovnica, registracija oružja, statusna pitanja stranaca i poslovi državljanstva). 
 
Postajom rukovodi načelnik Marin Marjanović.